Functioneel

IKC de Toekomst interieur

INTERIEUR, LEREN

TUSSEN BOS EN WATER

verwonderen | verschil | vertrouwen | veiligheid | vrijheid in gebondenheid

Bakhuizen is centraal gelegen tussen bos en water. De locatie is omringd met bomen en kent een groot plein. In het nieuwe IKC komen basisschool de Toekomst en SKIK kinderopvang samen onder één dak. Het totale ontwerp is een verlengstuk voor het onderwijs.

Lees verder

Wilhelminalaan

WONEN

WONEN IN HET GROEN

We zijn door Junco benaderd om mee te denken over de herontwikkeling van de Wilhelminaschool in Heerde. Deze locatie krijgt een herbestemming; er komen appartementen voor 1-2 persoonshuishoudens.
Naast de locatie staat de oude directeurs woning van de voormalige school (andere bouwperiode). Het is geen monument, maar wel een bijzondere woning die grotendeels in het groen staat. Om deze woning goed tot zijn recht te laten komen is het wenselijk de nieuwbouw niet te dicht bij deze woning te situeren. De kopgevels kunnen worden verzacht, hierdoor krijg je meer aansluiting bij de schaalgrootte in de omgeving. Het gebouw is aan alle zijden omringd door groen. De nieuwe invulling bied volop kansen om de natuurlijke omgeving te integreren.

Lees verder

De Treffer interieur

INTERIEUR, LEREN

De beweegschoolOp De Treffer wordt ieder kind gestimuleerd om zichzelf te zijn door, naast de benodigde lesstof, ruimte te bieden voor beweging, spelen, sporten en buiten zijn, eigen grenzen leren kennen, authenticiteit ontwikkelen, gelukkig zijn, op weg naar zelfredzaamheid.

Lees verder

CBS de Borg

LEREN

EEN ONTWERP VAN JAARRINGEN

CBS de Borg groeit al 10 jaar lang gestaag, waardoor uitbreiding noodzakelijk was. De verbouw | uitbreiding van ca. 1.235 m2 is onder te verdelen in een uitbreiding van 809 m2 en aanpassingen in het bestaande gebouw (het atrium en de entresol) van gezamenlijk 426 m2. Het BVO van de school in totaal is na de verbouwing ca. 2.400 m2.

Lees verder

De Twatine Gauw

WONEN

De Twatine in Gauw wordt verbouwd tot een woongebouw met acht appartementen. Om dit mogelijk te maken binnen het bestaande gebouw is er zo veel mogelijk rekening gehouden met de huidige draagstructuur. De appartementen variëren hierdoor op basis van indeling, maar ook in grootte (van ca. 55 tot 95 m2). Naast dat het gebouw een bijzondere achtergrond heeft, bevindt het zich op een prachtige locatie binnen het dorp Gauw met uitzicht over de landerijen, typerend voor het Friese landschap.

Lees verder