architect

IKC De Sjofar Apeldoorn

IKC De Sjofar – Apeldoorn

INTERIEUR, LEREN, Nieuwbouw

HOOFD – HART – HANDEN | GELUIDSGOLVEN

Wij zijn enorm blij en trots dat wij de architectenselectie van IKC De Sjofar te Apeldoorn hebben gewonnen! In opdracht van PCBO Apeldoorn en in samenwerking met Bixo Kinderopvang is het ontwerp verder uitgewerkt. De nieuwbouw huisvest in totaal ca. 325 leerlingen.

Appartementen – Heerde

Nieuwbouw, WONEN

WONEN IN HET GROEN

We zijn door Junco benaderd om mee te denken over de herontwikkeling van de Wilhelminaschool in Heerde. Deze locatie krijgt een herbestemming; er komen appartementen voor 1-2 persoonshuishoudens.
Naast de locatie staat de oude directeurs woning van de voormalige school (andere bouwperiode). Het is geen monument, maar wel een bijzondere woning die grotendeels in het groen staat. Om deze woning goed tot zijn recht te laten komen is het wenselijk de nieuwbouw niet te dicht bij deze woning te situeren. De kopgevels kunnen worden verzacht, hierdoor krijg je meer aansluiting bij de schaalgrootte in de omgeving. Het gebouw is aan alle zijden omringd door groen. De nieuwe invulling bied volop kansen om de natuurlijke omgeving te integreren.

Malmö Hus – Almere

Nieuwbouw, WONEN

Almere heeft in 2007 voor experimentele bouwprojecten een speciale strook grond van ca. 3 km lang gereserveerd tussen de spoorlijn en de Evenaar. Eén van de eerste projecten in deze strook is het Malmö Hus. Het huis, een project in het kader van duurzaamheid en energie met een bijzondere materialisatie, is uitgevoerd in houtskeletbouw. Het project kwam tot stand na een werkbezoek in naar het plaatsje Malmö in Zweden. Het bijzondere is dat he Malmö Hus het eerste Nederlandse woningproject met vier lagen in houtbouw.

de Treffer Gorredijk

De Treffer interieur – Gorredijk

INTERIEUR, LEREN

KINDCENTRUM EN BEWEEGSCHOOL

Op De Treffer wordt ieder kind gestimuleerd om zichzelf te zijn door, naast de benodigde lesstof, ruimte te bieden voor beweging, spelen, sporten en buiten zijn, eigen grenzen te leren kennen, authenticiteit te ontwikkelen, zelfredzaamheid te leren.

De twatine Gauw

De Twatine – Gauw

Verbouw, WONEN

VAN SCHOOL NAAR APPARTEMENTEN

De Twatine in Gauw is verbouwd tot een woongebouw met acht appartementen. Dit is mogelijk gemaakt in het bestaande gebouw door zo veel mogelijk rekening te houden met de huidige draagstructuur. De appartementen variëren hierdoor op basis van indeling, maar ook in grootte (van ca. 55 tot 95 m2). Naast dat het gebouw een bijzondere achtergrond heeft, bevindt het zich op een prachtige locatie binnen het dorp Gauw met uitzicht over de landerijen, typerend voor het Friese landschap.