Woonhuis

Bolsward

Woonhuis

EEN GASLOZE WONING

Een vrijstaande kavel in Bolsward. Deze wijk gelegen vlakbij het centrum proeft ook van de natuur. Deze kavel gesitueerd op ‘het eiland’ van de wijk biedt de mogelijkheid een woning naar eigen smaak te ontwerpen.

LEES MEER

Kenmerkend aan de woningen in de omgeving is te zien dat ze een   rieten kap   dragen. Het uitgangspunt hierbij is het creëren van een landschappelijke identiteit. Aan Wijbenga de taak een woning te ontwerpen binnen deze criteria. De opdrachtgever had de wens om zowel de woonkamer als de master bedroom op de begane grond te  positioneren. Ook een dubbele garage voor de liefhebberij was een must. Al deze onderdelen zijn samen gebracht in een hoofdvolume die aan de achterzijde met een secundaire volume is aangevuld. Het geheel is ondanks de rieten kap strak en modern uitgevoerd. Dit komt bijvoorbeeld terug in het metselwerk. Het metselwerk is uitgevoerd zonder stootvoeg met een terug liggende lintvoeg.

Het Houckemaland Bolsward
  • Woonhuis
  • Bolsward
  • BVO: Vrijstaande woning
  • nieuwbouw, Rieten Kap

BOUWJAAR

2017

OPDRACHTGEVER

Particulier

DEEL DIT PROJECT:

Menu