Woningverbetering

Kampen

Woningverbetering

RENOVATIE 165 APPARTEMENTEN

Aan de Beekmanstraat, Lelystraat en Visseringenstraat te Kampen worden de appartementen opgeknapt en verbeterd. Er worden vooral energiebesparende maatregelen aangebracht die gaan besparen op de energiekosten van de bewoners. De woningen zullen comfortabeler worden. Maar ook de gevels van de appartementencomplexen krijgen een frisse upgrade.

Energiebesparend

De wens om het gevelbeeld een nadere upgrading te geven komt voort uit de geplande woningverbetering van Delta Wonen. Door middel van een studie van de bestaande bebouwing, van gebiedsniveau tot bouwkundig detailniveau, hebben wij verschillende mogelijkheden en ideeën onderzocht. Het uitgangspunt voor het ontwerp is om met minimale middelen een fris nieuw uiterlijk te maken. De huidige gevel was behoorlijk gedateerd en een upgrade was dan ook wenselijk.

Dit nieuwe ontwerp wordt doorgevoerd in alle 8 blokken met per blok een accentkleur welke subtiel van elkaar verschilt in een oplopende lijn. Zo is het verschil tussen de naast gelegen blokken gering terwijl het eerste en laatste blok wel behoorlijk verschilt. Hiernaast zijn de kleuren te zien met een kaart.

Woningverbetering

Kampen

BVO: 156 appartementen

Upgrading

BOUWJAAR

2018

OPDRACHTGEVER

Delta Wonen

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: