Werkhorst

Meppel

Werkhorst

TERUG NAAR DE JAREN 30

Deze inbreidingslocatie ligt tegen het stadshart van Meppel aan en werd voorheen gebruikt door een school. De school is verhuisd en de locatie wordt nu ingevuld met woningbouw. Eén zijde van het plan grenst aan de Werkhorst.

Op deze unieke locatie, aan de historische uitvalsweg De Werkhorst gelegen, 21 nieuw te bouwen woonhuizen, bestaande uit 4 vrijstaande, 10 twee-onder-een-kap en 7 rijwoningen.  Deze statige laan is één van de oude ontsluitingswegen van Meppel en heeft een monumentaal karakter. Langs deze zijde komen een viertal vrijstaande villa’s die een individuele gevel hebben, maar wel duidelijk één familie vormen.

Groene omgeving
De Werkhorst wordt gekenmerkt door een prominente dubbele bomenrij en door de aanwezigheid van voornamelijk vooroorlogse vrijstaande en 2/1 kapwoningen met ruime, diepe voortuinen. De architectuur van de nieuw te bouwen woningen is een duidelijke verwijzing naar de woningbouw van de jaren dertig van de vorige eeuw. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan openbaar groen en de manier waarop erfafscheidingen zijn vormgegeven.

In het plan komt een viertal vrijstaande villa’s die een individuele gevel hebben, maar wel duidelijk één familie vormen. De ontsluiting van het binnenterrein is via de Werkhorst. Het binnenterrein van het plan heeft een hofje waar 10 twee-onder-een-kap woningen en 7 rijwoningen staan. De tweekappers en rijwoningen vormen samen ook weer een ensemble rond het eerder genoemde hofje. Dit hele plan is met fiets en loopverbindingen opgenomen in de omliggende structuur van Meppel. De architectuur is geïnspireerd op jaren 30 woningen die ook wel veel in deze omgeving terug te vinden zijn. In een moderne, strakke variant genoemd. Kwalitatief goede materialen zorgvuldig ontworpen details maken deze plek tot een mooie nieuwe woonomgeving nabij het centrum van Meppel.

Werkhorst

Meppel

BVO: 21 Grondgebonden woningen

nieuwbouwplan

BOUWJAAR

2018

OPDRACHTGEVER

Junco B.V.

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: