MOAIHOF, DRACHTEN

Drachten

MOAIHOF, DRACHTEN

14 WONINGEN

In opdracht van FrisoPlan heeft Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs een ontwerp gemaakt voor 14 woningen in de rustige en prettige woonwijk ‘De Bouwen’ in Drachten. Deze wijk is gelegen in een groene omgeving op loopafstand van het centrum. Daarom passen deze woningen goed bij mensen die willen genieten van de natuur, maar toch ook dicht bij de stad willen wonen.

De woningen vormen een assemble naar het naastgelegen park. Door de benadrukking van de massa’s op de hoeken en de doorlopende tuinmuren ontstaat er een soort hofje. Ook door de gevel materialisering wordt dit extra benadrukt, de onderste laag metselwerk zorgt voor een stevig basement.

Het plan bestaat uit één woning type, waaruit verschillende varianten zijn ontstaan. De grote hoekwoning kenmerkt zich door het platte dak, de volledige derde verdieping en de grote raampartijen, die voor veel lichtinval zorgen. De basis woningen, de rijwoningen, hebben een keuken en woonkamer op de begane grond, met een ruime tuin die standaard wordt voorzien van een berging.

De rol van Wijbenga | Tromp in dit project is het maken van het ontwerp tot en met uitvoeringsgereed ontwerp.

MOAIHOF, DRACHTEN

Drachten

BVO: 14 woningen | 139 m2

Label A++

BOUWJAAR

2021

OPDRACHTGEVER

Frisoplan

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: