Heeren van Harinxma

Sneek

Heeren van Harinxma

STATIGE HERENHUIZEN IN HARTJE SNEEK

In de gezellige binnenstad van Sneek zijn veertien herenhuizen gerealiseerd. De woningen liggen aan de Harinxmakade en aan de Singel, op de voormalige Poiesz-locatie. Acht woningen kijken uit over de stadsgracht, de andere zes kijken uit op het levendigheid van de Singel. Sfeervol en comfortabel wonen in de binnenstad van Sneek.

De statige architectuur met uitstekend materiaalgebruik en fraaie details benadrukken nog eens de kwaliteit van dit project. De herenhuizen hebben allen verschillende gevels en een fraaie uitstraling, waardoor de individualiteit van de panden goed tot zijn recht komt. De uitstraling voegt zich naadloos tussen de historische en monumentale panden van de binnenstad van Sneek. Het materiaalgebruik en de detailleringen zijn hoogwaardig, passend bij de luxe uitstraling. Bovendien is gekozen voor onderhoudsarme materialen.

Twee woningen van 6,6 meter breed en twaalf woningen van 6 meter breed. Allen zijn 10 meter diep, maar dit kon naar wens van de bewoner nog uitgebreid worden. De eerste verdieping bestaat uit drie grote slaapkamers en een flinke badkamer. Aan de achterzijde, tussen de woningen ligt een besloten binnenterrein. Dit terrein is afgesloten met een slagboom en alleen bereikbaar voor de bewoners. Uiteraard is een fietsberging in de tuin aanwezig en heeft elke woning 2 parkeerplaatsen tot zijn beschikking. De indeling van de woonkamer en keuken konden ook op wens van de bewoner worden ingevuld. Aan de bewoner dus de keuze om tuigericht of straatgericht te wonen.

Heeren van Harinxma

Sneek

BVO: 14 herenhuizen

nieuwbouw, voormalig Poiesz-locatie

BOUWJAAR

2017

OPDRACHTGEVER

van Wijnen

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: