De Diemer

Diemen Noord

De Diemer

SFINX DE POORTWACHTER

In Diemen Noord vestigt zich een nieuw woongebouw aan de Ouddiemerlaan. Vanuit stedenbouwkundig opzicht is een nieuwe waarde en betekenis aan de plek toegevoegd. Een gebouw dat ‘opdoemt’ bij de entree van Diemen, als een soort Sfinx.

De directe omgeving van het nieuwbouwgebied is fors van stedelijke schaal in een ruim opgezette groene omgeving. De locatie aan de noordzijde heeft zich de belangrijkste toegangspoort van en naar het centrum van Diemen gevormd. Het appartementencomplex versterkt deze beleving en staat als een poortwachter (de Sfinx) bij de entree en richt zich naar de noord zuid oriëntatie van de Ouddiemerlaan.
Het gebouw bestaat uit twee hoofdvolumen, een laag en een hoog bouwdeel, welke door een plint met elkaar zijn verbonden en vormen een evenwichtige compositie. Deze compositie kan worden omschreven als het stileren van het beeld van de Sfinx. Voor de uitwerking is daarom gekozen voor nuances in het metselwerk in aardtinten. Dit beeld is versterkt door toepassing van baksteen met horizontale accenten. Het hoge bouwdeel heeft een extra accent gekregen en verwijst als een landmark, komend vanuit het station, richting het centrum van Diemen.
De realisatie van 98 appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen bevinden zich in het midden huursegment in het centrum van Diemen.
Het gebouw ligt tegenover het vernieuwde winkelcentrum Diemen Centrum. Het NS-station Diemen bevindt zich op loopafstand en de A1 en A10 zijn in enkele autominuten bereikbaar. De Diemer heeft een mooie mix van twee, drie en vier kamerappartementen. De appartementen variëren in oppervlakte van circa 65 tot 115 m2. Alle woningen beschikken over een buitenruimte en een berging.

De Diemer

Diemen Noord

BVO: 98 appartementen

de Sfinx

BOUWJAAR

2016

OPDRACHTGEVER

Vesteda

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: