CENTRUMPLAN GORREDIJK

Gorredijk

CENTRUMPLAN GORREDIJK

WINKELS, APPARTEMENTEN EN OPENBARE RUIMTE | PARKEERTERREIN

Het centrumplan in Gorredijk bestaat uit de nieuwbouw van de Albert Heijn, de nieuwbouw/verbouw van de Poiesz-supermarkt en modeplein Rinsma. Daarnaast zijn er appartementen gebouwd en is de terreininrichting met parkeergelegenheid opnieuw ingedeeld en ingericht.

Voor het appartementencomplex boven de Albert Heijn is gekozen om een gebouw te maken met een sterke verticale geleding en ritmering. De ramen volgen deze verticale geleding en de verbijzonderingen versterken de zichtlijnen van het plan. Er zijn drie verschillende typen appartementen van 75 m2 tot 100 m2. De twee-slapkamer appartementen hebben een balkon gericht op het zuiden en zijn van alle gemakken voorzien.

Deze visie van Rinsma is ook meegenomen in de uitstraling van het gebouw. Het gebouw is ontworpen als een oude fabriek. Wat tevens ook past bij de geschiedenis van deze plek, want vroeger zat hier een touwslagerij, het eerste industrieterreintje van Gorredijk.

De Poiesz is met één laag uitgebreid aan de voorzijde. De entree is geaccentueerd door een luifel die wordt doorgetrokken over de hele gevel. Dezelfde luifel is ook toegepast bij de Albert Heijn, waardoor de entrees van beide winkels goed zichtbaar zijn.

CENTRUMPLAN GORREDIJK

Gorredijk

BVO: > 9.200 m2

2 supermarkten, kledingzaak, 30 appartementen + openbare ruimte/parkeerplekken

BOUWJAAR

2016

OPDRACHTGEVER

Poiesz Vastgoed b.v. Modeplein Rinsma, Elkien, Albert Heijn, Joure onroerend Goed b.v. Lagemaat

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: