Siderius Heftrucs

Leeuwarden

Siderius Heftrucs

(UIT)ZICHT OP HOOGTE

De opdrachtgever voor dit project kwam middels een prijsvraag bij WTAA voor het maken van een ontwerp voor zijn hoofdkantoor. Heftruckbedrijf Siderius en verhuurder van Verreikers Bultena willen verhuizen van Berlikum naar Leeuwarden.
Het gebouw wordt gesitueerd naast de snelweg N31 op het industrieterrein Newton Park V te Leeuwarden, op een prominente zichtlocatie. De ontsluiting van de locatie is vanaf de Flemingweg.

Vanaf de inrit van het terrein is er een oprit gemaakt naar het kantoor met aan de ene zijde het parkeren en aan de andere zijde de functionele onderdelen zoals de werkplaats, werf en occasionhal.

De servicehal is functioneel, eigentijds vormgegeven. Tussen het opgetilde kantoor en de occasionhal is een grote glazen ruimte, het atrium, geplaatst wat dienst doet als showroom voor de nieuwe machines. Deze hoge ruimte is perfect voor het presenteren van heftrucks en hoogwerkers en kan tevens dienst doen als ontvangstruimte. Onder het kantoor, aansluitend aan het atrium is de kantine en de verkoopruimte gepositioneerd. Het atrium en de ruimte onder het kantoor zijn transparant waardoor buiten binnen doorloopt.

Het kantoor is vormgegeven als een langwerpig volume “The Box” wat is opgetild vanaf het maaiveld. The Box heeft aan beide uiteinden een groot open venster; twee koppen. De twee koppen verbeelden het terugkijken naar de historie; het ontstaan in Berlikum en de toekomst; de uitbreiding en groei door heel Nederland. Daarnaast biedt het een prachtige uitkijk over het omliggende landschap. De zijgevel van het kantoor hebben gezien vanaf de haak een dicht karakter. De gevel heeft wel ramen echter deze worden aan het zicht onttrokken door verticale lamellen die voor de gevel zijn geplaatst. Van binnen zien de medewerkers tussen de lamellen door het omliggende landschap terwijl de passanten op de snelweg de lamellen meer waarnemen. Hierdoor is het duidelijk waar het bezoek het pand kunnen betreden. Dit is nog een keer versterkt door het verticale volume, als oriëntatiepunt, waarin zich het trappenhuis, lift en andere ondersteunende functies zijn gepositioneerd.

Siderius Heftrucs

Leeuwarden

BVO: Totaal 4000 m2; Kantoren 999 m2; werkruimte 2778 m2; showroom 189 m2

BOUWJAAR

2022

OPDRACHTGEVER

DLT vastgoed

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: