Techumerpleats gezondheidscentrum

Techum

Techumerpleats gezondheidscentrum

GEZONDHEIDSCENRUM IN MONUMENT

Het betreft hier een gemeentelijk monument wat op een andere manier benaderd moet worden dan een nieuw- of verbouw project. Het pand wordt verwarmd door middel van stadsverwarming. Dit is een eis op het nieuwbouwproject Techum waar onze monumentale boerderij zich ook bevindt.

Het voorhuis is volledig gerestaureerd. Visie achter het geheel is nagenoeg volledig behoud van zowel interieur als exterieur. Ingrepen aan de binnenzijde zijn in overleg met monumentencommissie gedaan waarbij functionaliteit wordt ingepast met maximaal behoud en hergebruik van bestaande materialen. Een deel van de schuur heeft tevens monumentale waarde, waarbij we tevens uitgaan van behoud van de bestaande vormgeving. Aansluitend op de bestaande materialisatie zijn gebruikte en hergebruikte materialen ingezet. Dit alles volgens de uitvoeringsrichtlijnen Monumentenzorg Leeuwarden (UML).

Techumerpleats huisvest een breed scala aan zorgverleners waaronder een huisarts, apotheek en tandarts. Sinne kinderopvang vestigt in de ‘Techumerpleats’ haar 2e kinderopvang in de Zuidlanden met twee dagopvanggroepen van 0-4 jaar. Sinds 1 Januari 2017 is de grote zaal in gebruik genomen. Vanuit hier worden verschillende binnen- en buitenactiviteiten zoals bootcamp, yoga, personal training, medische fitness, bewegen en spelen met je kind georganiseerd.

Techumerpleats gezondheidscentrum

Techum

BVO: 1220m2

monument, restauratie, stadsverwarming, hergebruik

BOUWJAAR

2015

OPDRACHTGEVER

Gemeente Leeuwarden

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: