OUDE PEKELA

Oude Pekela

OUDE PEKELA

STATUS: PRIJSVRAAG. 24 APPARTEMENTEN OUDE PEKELA

Voor deze selectie hebben wij een plan ontwikkeld van 24 appartementen, geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens in Oude Pekela. Wij zijn geprezen voor de inpassing in het plangebied en de architectuur.

‘‘Pekel A’’ staat voor een natuurlijk stroompje die gaandeweg is uitgegroeid tot een vaarroute welke belangrijk is geworden voor o.a. strokarton, agrarische producten en de bekende steenfabriek strating. De baksteen architectuur zie je dan ook veel terug in de omgeving.

We hebben er voor gekozen om het gebouw meer naar achteren te plaatsen, waardoor er meer ruimte aan de voorzijde, een minder smalle doorgang en daarmee ruimte voor loop/fietsroutes ontstaat. Hierdoor komt het gebouw en entreegebied meer richting het park, waardoor de middenappartementen ook een betere positionering krijgen.

Dit alles bij elkaar komen wij tot het ontgrijzen van het huidige parkeerterrein, het vergroenen en inspelen op de omgeving. Er ontstaat een zachte gevel aan de zijde van het park naar een meer industriële pakhuisuitstraling vanuit de historie aan de Pekerhoofddiep, doormiddel van een natuurlijk spel in overgangen van voor en achterzijde, maar ook van binnen naar buitenruimtes.

Dit plan is ontworpen volgens de PMC 7: betaalbare gestapelde woning voor 1-2 persoonshuishoudens. Hieronder vallen eisen voor de gebruikskwaliteit, gezondheid en comfortabel wonen, milieu en technische & esthetische kwaliteit.

Zie hieronder de video van ons ontwerp.

OUDE PEKELA

Oude Pekela

BVO: 2.200 m2

24 appartementen, PMC 7

BOUWJAAR

-

OPDRACHTGEVER

Gemeente Pekela, Acantus

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: