Sporthal Mossendam

Goor

Sporthal Mossendam

PRACHTIGE SPORTLOCATIE

Sporthal De Mossendam is een prachtige sport locatie dat in 2013 geheel gerenoveerd is. Een hal waar vele sporten worden beoefend, waar vele verenigingen elke avond en in het weekend hun trainingen houden of wedstrijden spelen. Ook overdag maakt een groot aantal leerlingen van meerdere scholen gebruik van de hal.

De sportvloer heeft een afmeting van 26 bij 44 meter en een hoogte van 8 meter. Het bevat 4 volleybalvelden, 7 badmintonbanen, een zaalvoetbal/handbal en hockeyveld, een korfbal en basketbalveld. De zaal is op te splitsen in 2, middels een vouwwand, gelijke delen. De vaste tribunes staan naast de sportvloer en hierop kunnen ongeveer 200 toeschouwers plaatsnemen.

Op deze locatie bevinden zich ook nog twee squashbanen. Wekelijks zijn er dan ook honderden sporters, groot en klein, actief en zijn er ook nog eens vele supporters en toeschouwers in de hal om te kijken of om een drankje of hapje te nuttigen in de gezellige kantine. De hal is ook te huur voor diverse evenementen en sportactiviteiten (ook niet sport gerelateerd).

Na de geslaagde renovatie van de sportzaal Stedeke te Diepenheim vlak in de buurt was deze renovatie ook aan ons bureau toevertrouwd.
Bij dit project hebben we grotendeels voor dezelfde werkwijze gekozen als bij de sportzaal in Diepenheim. Door in een vroeg stadium met 3D-impressies te werken konden we de diverse gebruikers snel overtuigen en meekrijgen in het plan en de besluitvorming. Na uitvoering is ook hier een nette, eigentijdse sporthal ontstaan die weer jaren mee kan.

Sporthal Mossendam

Goor

BVO: 2580m2

BOUWJAAR

2013

OPDRACHTGEVER

Gemeente Hof van Twente

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: