MFC It Joo

Oudega

MFC It Joo

MULTIFUNCTIONEEL IN WATERSPORTDORP

Het multifunctionele centrum It Joo ligt gelegen in Oudega. Het levendige dorp grenst aan de Oudegaaster Brekken en is naast landbouw geliefd bij toeristen in het watersportseizoen. Het MFC is dan ook onderdeel van een bruisend ontmoetingscentrum voor jong en oud en biedt onderdak voor het verenigingsleven in Oudega e.o. Door middel van een architectenselectie in het najaar 2016 mochten wij ons verder buigen over de ‘upgrading’ van het gebouw.

Het concept is opgebouwd rondom één doorlopende ontmoetingsruimte door het gebouw. In het bestaande gebouw kom je binnen halverwege de begane grond en de 1ste verdieping. In de nieuwe situatie stellen we voor om een ontmoetingsstraat aan te leggen op de begane grond die dwars door het gebouw loopt. Aan de ene kant is de entree voor het dorp aan de andere kant ligt de hoofdentree aan de parkeerplaats. Haaks op deze ontmoetingsstraat liggen de belangrijkste functies, kantine en multifunctionele sportzaal.

De kleedruimtes voor de sportvelden en voor de sportzaal liggen ook aan deze binnenstraat. De ontmoetingsstraat zal links en rechts de overige funties ontsluiten en zal naast verkeersruimte ook dienst doen

als informele ontmoetingsruimte. Waar mogelijk zal er vanuit de ontmoetingsstraat zicht zijn op de aanliggende ruimtes (sportzaal / kantine). De vloer van de kantine is circa 40 cm lager gelegd dan het bestaande vloerpeil om zo meer vrije hoogte te creëeren, maar ook dat er vanuit de ontmoetingsruimte zicht ontstaat op de achterliggende sportvelden. De ontmoetingsstraat en de kantine zullen de centrale plek in het gebouw worden van waaruit een goed overzicht is op de overige functies van het gebouw.

Dit alles met als doel de leefbaarheiden het gebruik van het MFC te verbeteren en in te spelen op de wensen en eisen van deze tijd.

 

Op maandag 20 september 2021 is MFC It Joo feestelijk geopend door wethouder Bauke Dam

MFC It Joo

Oudega

BVO: 2.034 m2

Upgrading

BOUWJAAR

2021

OPDRACHTGEVER

Bestuur MFC It Joo

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met:

Niets gevonden.