Nieuw entreegebied sterrenschool St. Ludgerus

Balk

Nieuw entreegebied sterrenschool St. Ludgerus

“ONDER DE STERRENHEMEL”

“Sterrenschool “St. Ludgerus”… een plek midden in de maatschappij waar elk kind telt.”

WTAA heeft een ontwerpvisie en plan van aanpak gemaakt voor de het entree- en middengebied van de sterrenschool St. Ludgerus te Balk, deze krijgt een nieuwe frisse uitstraling.

“Sterrenschool “St. Ludgerus”… een plek midden in de maatschappij waar eider kind telt.”

Vanuit de guest journey begint de route al op het plein. Door de toegang tot het plein te verplaatsen ontstaat er meer evenwicht tussen de beide scholen. Voor de Sterrenschool, St. Ludgerusschool, hebben we de looproute met sterrentegels aangebracht. Voor OBS It Hazzeleger vormen tegels met handsymbool de route.

De felblauwe deuren met halfrond glas zijn vervangen door nieuwe deuren in antraciet. Binnen valt meteen de rust op; het schrootjesplafond is vervangen door een systeemplafond met led-verlichting, waardoor de akoestiek duidelijk is verbeterd. Het entreeplein is als een kleine open ruimte in het bos vormgegeven, een mooie plek om rustig te werken of te leren. Lopen we verder door dan komen we in het centrale gedeelte van de school, waar een heuse sterrenhemel gerealiseerd is met daaronder flexibel meubilair, wat door verschillende opstellingen goed kan werken voor de diverse activiteiten; rustig chillen onder de sterrenhemel, lezen in de verschillende hoekjes of een voorstelling geven op een podium. Door de schuifwand aan het tegenoverliggende lokaal te openen, kunnen hier centraal vieringen worden gehouden. Lopen we nog iets verder dan zien we het onderbouwplein; een knusse hoek waar kinderen kunnen schilderen en in de poppenhoek of bouwhoek kunnen spelen. Bouwkundig en constructief is de doorgang verbreedt, waardoor deze ruimte als prettiger en ruimer wordt ervaren. Iedereen heeft hard meegewerkt aan de realisatie van dit plan, kinderen, ouders, leerkrachten… allemaal hebben ze hun steentje bijgedragen… en het resultaat mag er zijn! St. Ludgerus; gefeliciteerd met jullie mooie renovatie!

Nieuw entreegebied sterrenschool St. Ludgerus

Balk

BVO: 185 m2

Zichtbaarheid en herkenbaarheid vergroten

BOUWJAAR

2022

OPDRACHTGEVER

Onderwijsbureau Meppel

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: