KLIM-OP

Kampen

KLIM-OP

LOGEERHUIS VOOR KINDEREN MET EEN VERSTANDELIJKE OF MEERVOUDIGE BEPERKING

Het bestaande tweelaagse pand van de zorginstelling Philadelphia heeft een dagbestedingsfunctie. Aan de voorzijde komt een permanent logeergebouw in één bouwlaag. Deze nieuwbouw wordt in de rooilijn van bestaande bebouwing langs de Cellesbroeksweg geplaatst. Het logiesgebouw zal doormiddel van een gang verbonden worden met het dagbestedingsgebouw.

In het nieuwe gebouw kunnen kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking een nacht of weekend logeren. Op deze wijze kunnen ouders voor een korte tijd worden ontlast in de vaak intensieve dagelijkse zorgtaken. Het gebouw bestaat uit acht slaapkamers, een woonkamer en ondersteunende ruimten.

Door het toepassen van een vrije, organische dakvorm op het bijgebouw krijgt dit volume een ander karakter dan het bestaande gebouw. De plattegronden en gevels hebben tevens wel een orthogonaal karakter. Het groene karakter van het voorterrein wordt doorgetrokken in de nieuwe binnentuin.

WTTA heeft de opdracht om dit project uit te werken van schetsontwerp tot uitvoeringsontwerp.

“De eerste paal is geslagen, de bouw is begonnen. Het logeerhuis komt naast de Klim-op te staan, in Kampen-Zuid. Thea Pijlman van Philadelphia verwacht dat de eerste kinderen er in het najaar van 2022 kunnen overnachten. Dan kunnen eindelijk de portocabins worden weggehaald. ,,We zijn hier ontzettend blij mee.”

KLIM-OP

Kampen

BVO: 557 M2 2 verdiepingen

Logeerhuis, bouwteam

BOUWJAAR

2020 - 2022

OPDRACHTGEVER

Stichting Philadelphia Zorg

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: