De Treffer

Gorredijk

De Treffer

KINDCENTRUM EN BEWEEGSCHOOL

In het voorjaar van 2016 heeft WTAA de architectenselectie gewonnen van de uitvraag nieuw te realiseren Multifunctioneel Centrum te Gorredijk van ruim 7.000 m2, waarin twee basisscholen (Trimbeets en Flambou), het middelbaar onderwijs (Burgemeester Harmsmaschool) en het cultureel centrum (De Skâns) onder één dak worden gebracht. Eind 2019 is er besloten om alsnog alleen het kindcentrum te realiseren, waarin obs De Treffer en Kinderwoud gehuisvest worden.

Dit gebouw wordt gesitueerd op de huidige locatie van het kindercentrum, in het centrum van Gorredijk. Er is een nieuw ontwerp gemaakt volgens het principe ‘bewegend leren’ en ‘natuurlijk fit’. De kinderen zitten straks niet langer dan twintig minuten achter elkaar aan een tafeltje. Bewegen wordt onderdeel van een les. Terwijl ze bewegen, rekenen ze bijvoorbeeld sommetjes uit. Door bewegen en leren af te wisselen of zelfs te combineren, kun je je beter concentreren. Het nieuwe kindcentrum heeft grote ruime lokalen, waar de kinderen veel bewegingsvrijheid hebben. Er is een klimwand naar de eerste verdieping en een glijbaan/touwladder terug naar de begane grond. Er staan toestellen om op te spelen, klimmen en klauteren. Een rondje rennen door de school kan over een sintelbaan. Het plein is ingericht als natuurlijke speelplaats met ruimte voor buitenlessen.

WTAA heeft dit project uitgewerkt van ontwerp tot en met uitvoeringsgereed ontwerp en verzorgde de estethische begeleiding en de oplevering.

De Treffer

Gorredijk

BVO: 1.350 m2

Energetische waarden: - EPC 0 - Label ENG Frisse school klasse B

BOUWJAAR

2021

OPDRACHTGEVER

Gemeente Opsterland

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: