CBS de Borg

Haren

CBS de Borg

EEN ONTWERP VAN JAARRINGEN

CBS de Borg groeit al 10 jaar lang gestaag, waardoor uitbreiding noodzakelijk was. De verbouw | uitbreiding van ca. 1.235 m2 is onder te verdelen in een uitbreiding van 809 m2 en aanpassingen in het bestaande gebouw (het atrium en de entresol) van gezamenlijk 426 m2. Het BVO van de school in totaal is na de verbouwing ca. 2.400 m2.

De nieuwe tweelaagse uitbreiding is onder te verdelen in 5 leslokalen, een leerplein en een nieuw speellokaal. Daarnaast is de entresol verbouwd tot leerplein en hiermee verbonden naar het atrium door middel van twee trappen. Verder heeft de gehele school een opfrisbeurt gekregen door o.a. nieuwe vloerafwerking.

Eerder hebben we al een uitbreiding met 6 lokalen gerealiseerd en een tijdelijke uitbreiding van 3 lokalen en een speellokaal. Deze voormalige uitbreiding is met de laatste verbouw | uitbreiding gesloopt om ruimte te maken voor de permanente uitbreiding. De nieuwe uitbreiding voldoet aan Frisse Scholen Klasse B.

Het thema voor het ontwerp is “jaarringen van de boomstam”. Het gebouw ontwikkeld zich namelijk als de jaarringen in een stam, het aantal leerlingen groeit en daarmee ook de omvang van het gebouw. Haren is een zeer groene omgeving. Met de vormgeving willen we de nieuwe aanbouw op laten gaan in de natuur.

Het interieur is ontworpen met de visie ‘boomhut’. Dit is terug te vinden in de printen van bos, een 3D systeemplafond in de vorm van een bladerdek van bomen, klimtouwen en gebruik van natuurlijke kleurtinten, prints en materialen.

CBS de Borg

Haren

BVO: 1.235 m2 verbouw | uitbreiding

Frisse school klasse B

BOUWJAAR

2021

OPDRACHTGEVER

Vereniging voor christelijk onderwijs Haren

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: