Brede school Dup'lo

Dinxperlo

Brede school Dup'lo

EEN GEBOUW MET ZOVEEL VERSCHEIDENHEID

Het ontwerp is gebaseerd op het creëren van mogelijkheden tot samenwerking tussen de verschillende partijen. De participanten werden ‘gedwongen’ samen te gaan in één multifunctionele accommodatie. De accommodatie heeft een centraal hart gekregen waar de twee partijen elkaar ontmoeten. De begane grond wordt gevormd door twee metselwerk volumes die een transparante, gemeenschappelijke, ruimte insluit. Zowel de scholen als de bibliotheek zijn vanuit deze gemeenschappelijke ruimte bereikbaar. Daarnaast zijn bibliotheek en gymzaal ook vanaf buiten bereikbaar. De verdieping ligt als een soort brug over de begane grond.

De opdrachtgever gaf haar ambitie qua energiezuinig ontwerpen aan ons mee; een beduidend lagere EPC realiseren dan de eis conform bouwbesluit. Qua binnenmilieu zijn wij uit gegaan van vijf concrete thema’s die belangrijk zijn voor een Frisse School:
– energiezuinigheid
– luchtkwaliteit
– thermisch comfort
– visueel comfort
– akoestisch comfort

Daarbij is uitgegaan van Frisse Scholen klasse B. Het gebouw is uitgevoerd met vloerverwarming in combinatie met een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Tevens zijn er diverse maatregelen als waterbesparende kranen en toiletten, daglicht geregelde armaturen en bewegingsdetectie toegepast. Directe zonbelasting van gevels en daken worden voorkomen door oriëntatie van het gebouw, dak overstekken, een corridor op de verdieping en de toepassing van een lichte kleur dakbedekking.

Brede school Dup'lo

Dinxperlo

BVO: 3050m2

Frisse scholen Klasse B, 2 basisscholen, bibliotheek, sporthal

BOUWJAAR

2011

OPDRACHTGEVER

Gemeente Aalten

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: