Agnieten College

Zwartsluis

Agnieten College

ONDERWIJSGEBOUW TE ZWARTSLUIS VOLLEDIG IN BIM

Voor dit ontwerp zijn een aantal mogelijke varianten geschetst met in achtneming van de stedenbouwkundige uitgangspunten en door de gemeente gewenste beeldkwaliteit. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een compact bouwvolume waarbij de school om de sporthal heen is gevouwen.

In samenwerking met Min 2 bouwkunst uit Bergen heeft Wijbenga | Tromp Architecten de opdracht gekregen een nieuw schoolgebouw te ontwerpen voor het Agnieten college op het voormalige terrein van het openbaar vervoersbedrijf in Zwartsluis.
Min 2 bouwkunst was reeds in gesprek met de Gemeente over de invulling van het terrein en Wijbenga | Tromp is aan het ontwerpteam toegevoegd als expert op het gebied van scholenbouw. Het is het eerste gerealiseerde project dat volledig uitgewerkt is in BIM.

De ruimten van de school zijn om drie zijden van de sportzaal heen gevouwen waardoor deze bijna geheel wordt ingepakt. Aan de voorzijde (lange zijde van de sporthal) zijn de blokken met onderwijsruimten schuin geplaatst waardoor in het hart van het gebouw een centrale multifunctionele ruimte ontstaat. In de punt waar de twee blokken samenkomen is de hoofdentree geplaatst van waaruit men meteen in de centrale ruimte annex aula komt. Vanuit de aula is zicht op de sporthal en deze kan dus tevens als kantine annex toeschouwersruimte worden gebruikt. De uitstraling van Min 2 bouwkunst ontworpen gevels is een verwijzing naar de palazzo ’s in Venetië.

Agnieten College

Zwartsluis

BVO: 6115m2

Nieuwbouw, voormalig locatie openbaar vervoer, volledig BIM

BOUWJAAR

2014

OPDRACHTGEVER

Landstede Groep Zwolle

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met:

Niets gevonden.