Woonhuis

Friesland

Woonhuis

WONING UITGERUST MET DEMOTICA
De basis van dit woonhuis was een bestaande woning waarop zou worden aangebouwd/verbouwd. Gaandeweg het proces is het plan omgezet naar nieuwbouw. Hierbij is de bestaande woning gesloopt tot het fundament en is hierop een nieuwe woning gerealiseerd. Deze woning bevind zich op een prachtige centraal aan het water gelegen locatie in Friesland.

Bijzonder aan dit project was de uitvoering van het dak, dit is volledig traditioneel in het werk opgebouwd volgens de wensen en eisen van de opdrachtgevers in achtneming van het huidige bouwbesluit.

Op de begane grond is bewust gekozen voor een ruime slaapkamer en badkamer. Door deze toepassing wordt een gelijkvloerse leefstijl gecreëerd. De eerste verdieping geeft toegang tot drie slaapkamers, met twee corresponderende badkamers.

Naast het exterieur van deze woning heeft Wijbenga | Tromp ook advies gegeven met betrekking tot het interieur. Er is gekozen voor een warme en stoere vormgeving met kleuren als antraciet, taupe, wit en grijstinten. Als materialisatie is gekozen voor tegelwerk in houtstructuur in de woonkamer en keuken. In de sanitaire ruimtes is dit een betonlook.

Woonhuis

Friesland

BVO: Vrijstaande woning

Nieuwbouw, rieten kap

BOUWJAAR

2018

OPDRACHTGEVER

Particulier

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met:

Niets gevonden.