Wijbenga Tromp Architecten en Adviseurs wint architectenselectie Kindcentrum De Greiden Heerenveen!

Wij zijn enorm blij en trots dat wij de architectenselectie van Kindcentrum De Greiden te Heerenveen hebben gewonnen! In opdracht van Gemeente Heerenveen en in samenwerking met de BCN-Groep gaan wij het project verder uitwerken. De nieuwbouw huisvest de scholen CBS De Roerganger en OBS het Vogelnest samen met Kinderwoud in een nieuw onderkomen op de locatie van OBS Het Vogelnest.
Het nieuwe Kindcentrum wordt meer dan een schoolgebouw, het is een omgeving waar je op een vertrouwde en veilige manier kan ontmoeten. De hoofdentree is duidelijk herkenbaar gemaakt en ligt samen met het plein op een veilige afstand van de wijk. Op het plein is er veel ruimte voor beweging, buitenspelen en plezier, waar er een zichtlijn gemaakt is door het ‘groene hart’ van de school heen. Het ‘groene hart’ van de school verbindt de beide scholen en het Kinderwoud in één Kindcentrum, waar er voldoende ruimte is gehouden voor eigen identiteit en onderwijsmethoden!
Bij het gevelconcept hebben we ons laten inspireren op het oude veenlandschap wat vroeger op de locatie aanwezig was, kenmerkend de duidelijke strokenverkaveling met wisselend patroon. Dit is vertaald naar een biobased houten gevel met verticale ritmiek. Het Kindcentrum is ook met een circulaire gedachte ontworpen om zo bewust te zijn over de eigen CO2 footprint, het maakt deze duurzame en circulaire toepassingen zichtbaar in het gebouw en in het terrein.

Kortom, één Kindcentrum waar het circulaire ontwerp geïnspireerd is op de locatie zijn historie, waar beide scholen met Kinderwoud een onderkomen krijgen met ruimte voor hun eigen identiteit.

#kindcentrum #duurzaam #circulairbouwen