Uitgelicht: Kerkepad IJsselmuiden

Uitgelicht: Kerkepad IJsselmuiden

Voormalig zorgcentrum De IJsselburg aan het Kerkepad is in november 2019 gesloopt. Wijbenga | Tromp Architecten en Adviseurs heeft in opdracht van Philadelphia Zorg een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw op deze locatie in IJsselmuiden.

De nieuwbouw bestaat uit 24 groepszorgwoningen verspreid over 2 verdiepingen. Naast de woningen zijn er ook nevenfuncties zoals een gemeenschappelijke woonkamer, kantoorruimtes, logiesfaciliteiten en andere gebruiksruimtes.
Voor ons ontwerp hadden we rekening te houden met het beeldkwaliteitsplan, waarin de wens voor een kap naar voren kwam.  Vanuit het programma was echter de volledige laag wenselijk. Met samenwerken en creatieve oplossing hebben we een unieke kap-idee gemaakt; het gebouw is in 2 lagen in metselwerk gerealiseerd. Er zijn verschillende metselstructuren gebruikt om onderscheid te creëren tussen de begane grond en de ‘kap’.

Wijbenga | Tromp Architecten en Adviseurs is verantwoordelijk voor het ontwerp vanaf de conceptfase tot aan het uitvoering gereed ontwerp in dit project.

Onlangs was de feestelijke opening van de nieuwe zorginstelling Kerkepad in IJsselmuiden. Een super feest met prachtig weer, wat wil je nog meer?!