SPOORBOEKJE VOOR BASISSCHOOL

interieur Sint Paulusschool Leeuwarden

Recentelijk hebben wij voor de Sint Paulusschool in Leeuwarden een spoorboekje vormgegeven. Dit boekje dient bij vervanging van meubilair of het stapsgewijs wijzigen van het interieur als leidraad. Door middel van een analyse in het bestaande pand kwamen wij tot een nieuw en fris concept wat in een stappenplan kan worden opgebouwd.

Als symbool en herkenbaar statement hebben we gekozen voor een pauw: zo trots als een pauw de kinderen die op deze school zitten, het team wat ervoor zorgt dat er les wordt  gegeven en dat de kinderen zich ontwikkelen tot fantastische mensjes, en niet te vergeten de ouders en verzorgers van alle kinderen.

Het thema URBAN NATURE staat voor natuurlijke materialen en kleuren met een stoere en soms een ietsje eigenwijze touch. Groen, blauw  met een accentje geel.

Het groene herkenbare dak van buiten nemen we mee als kleur naar binnen; blauw-pasteltinten – aqua voeren de hoofdmoot. Het gezamenlijke binnen gebied moet een zee van licht worden, een gevoel van ruimte en geborgenheid. De basiskleur zal dan ook wit zijn. Deze sfeer zal ook in de lokalen doorlopen. Op het speelplein markeren we diverse plekken op het marktplein, het binnen gebied. Dit kan een stuk tapijt | karpet op de grond zijn waar rondom rijdende bakken | zitplekken met opbergruimte staan in de kleur wit. Dit binnen gebied zal als een marktplein functioneren, looplijnen liggen rondom dit plein. Je stapt het marktplein op wanneer je iets ziet wat je aandacht trekt.

In de lokalen een rustig kleurgebruik; bakstenen wanden bij voorkeur white washen of wit schilderen. De entree van dit lokaal moet ruim en hoog zijn. Het licht moet direct binnenvallen. Dit betekend dat de bergzolders worden verwijderd indien deze alleen gebruikt worden als opslag. Mochten ze toch functioneel worden gebruikt dan wit schilderen en zo netjes mogelijk opgeruimd houden.

interieur Sint Paulusschool Leeuwarden
interieur Sint Paulusschool Leeuwarden