Inpoldering industrieterrein IJsselmeerbeton

Met hun stijgende marktaandeel is de IJB Groep een belangrijke speler in de woningbouwmarkt. De groeiende vraag heeft de afgelopen jaren diverse uitbreidingen tot gevolg gehad, in Lemmer, maar ook naar Kampen en Lelystad.

Door de grote vraag naar haar producten is er behoefte aan meer ruimte voor grondstofopslag op het huidige bedrijfsterrein. Bovendien is op het huidige terrein geen ruimte voor opslag van alternatieve grondstoffen die nodig zijn voor de productie van ‘groen’ beton.
Om te kunnen beschikken over voldoende opslagcapaciteit om op een milieuvriendelijke, duurzame en verantwoorde manier te werken, wil de IJB groep een deel van de haven van Lemmer inpolderen. Het doel van de uitbreiding is daarbij niet om de productiecapaciteit te verhogen, maar om het productieproces robuuster te maken en minder afhankelijk van externe invloeden.

Als coördinerend adviseur van de IJB groep heeft WTAA de procedure voor de bestemmingsplan wijziging begeleidt en namens IJB de aanvraag omgevingsvergunning voor de damwand ingediend. Met het vergroten van de opslag kunnen de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf worden bereikt en de continuïteit van de productie worden gewaarborgd.

Inpoldering industrieterrein IJsselmeerbeton