Duurzame draagkracht en het IJB Toekomstlab

IJB Groep is dé funderingsspecialist van Nederland. De onderneming heeft duurzaamheid en betrouwbaarheid als kernwaarden.  Met hun strategie  ‘Duurzame draagkracht’ hebben ze de ambitie om onder meer tegen 2030 aanzienlijke CO2e-reductie te bereiken. IJB groep produceert daartoe de innovatieve ECO-paal. Deze holle heipaal heeft een reductie van 30% in materiaalgebruik en een vermindering van 25% in CO2-uitstoot per heipaal. Daarnaast maakt IJB groep gebruik van duurzame diesel, elektrisch transport en heiwerk om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en maken ze gebruik van betonpuingranulaat. Dit gerecyclede materiaal, afkomstig van sloopprojecten, wordt gebruikt als secundaire toeslagstof.

‘Minder energieverbruik, efficiënter gebruik van grondstoffen en aanzienlijke waterbesparingen dragen bij aan onze voortdurende inzet voor een duurzamere toekomst en onze duurzame draagkracht doelstellingen’, aldus IJB Groep.

 

 

In het IJB Toekomstlab werken IJB-medewerkers samen met als doel om met nieuwe duurzame en innovatieve producten, diensten en processen of modellen te komen. Voor het toekomstlab is de locatie Lelystad gekozen, uitkijkend over het imposante tasveld. De locatie is goed bereikbaar in het midden van Nederland.
Wijbenga│Tromp architecten en adviseurs heeft de werkplekken van het Toekomstlab vormgegeven en een passend interieur ontworpen.

Duurzaamheid en groen doen komt tot uitstraling in dit interieurontwerp, qua kleur- en materiaalkeuze, maar ook de werkplekopstellingen, van een bureau tot hoge scrumtafel tot een laag zitje. Dit alles ondersteunt het innovatieve karakter van Duurzame Draagkracht. En het is ontzettend leuk om te zien, hoe blij men is met deze uitwerking! Op naar meer…