IKC de Toekomst interieur

Bakhuizen

IKC de Toekomst interieur

TUSSEN BOS EN WATER

verwonderen | verschil | vertrouwen | veiligheid | vrijheid in gebondenheid

Bakhuizen is centraal gelegen tussen bos en water. De locatie is omringd met bomen en kent een groot plein. In het nieuwe IKC komen basisschool de Toekomst en SKIK kinderopvang samen onder één dak. Het totale ontwerp is een verlengstuk voor het onderwijs.

De verbindende elementen in het interieurontwerp zijn transparantie, licht en rust. Het hart van het gebouw wordt open en toegankelijk gemaakt, hier staat ontmoeten centraal. Er komt een grote betonnen trap met podium, deze is multifunctioneel te gebruiken. Het interieur heeft een lichte, natuurlijke en open uitstraling, met flexibel meubilair dit draagt bij aan een warme en veilige omgeving. Rond de instructielokalen wordt activiteitgericht werken gefaciliteerd. Hier worden plekken gecreëerd waar kinderen zelfstandig of in groepjes kunnen werken. Helderheid en overzichtelijkheid in de indeling van het gebouw is hierbij van belang. De leerkracht heeft vanuit het lokaal goed zicht op de kinderen die individueel aan het werk zijn. Dit stimuleert ook de interactie tussen de leerkrachten.

Voor de afwerking kiezen we onderhoudsarme en het liefst zo duurzaam mogelijke materialen die het totaal beeld ondersteunen. Duurzaamheid is onderdeel van onze oplossing en is geïntegreerd zowel binnen als buiten.

IKC de Toekomst interieur

Bakhuizen

BVO: 973 m2

BENG, Frisse scholen klasse B, circulair, gasloos, onderhoudsarm, toekomstbestendig

BOUWJAAR

2022

OPDRACHTGEVER

Bisschop Möller Stichting, SKIK kinderopvang en peuterspeelzalen

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met:

Niets gevonden.