De Treffer interieur

Gorredijk

De Treffer interieur

KINDCENTRUM EN BEWEEGSCHOOL

Op De Treffer wordt ieder kind gestimuleerd om zichzelf te zijn door, naast de benodigde lesstof, ruimte te bieden voor beweging, spelen, sporten en buiten zijn, eigen grenzen te leren kennen, authenticiteit te ontwikkelen, zelfredzaamheid te leren.

Met het interieurontwerp geven we vorm aan bewegend leren en natuurlijk fit. Het nieuwe kindcentrum krijgt ruime lokalen, waar de kinderen veel bewegingsvrijheid hebben. Er is een klimwand naar de eerste verdieping en een touwladder terug naar de begane grond. Er staan toestellen om op te spelen, klimmen en klauteren. Een rondje rennen door de school kan over een sintelbaan. Het open karakter van het gebouw zorgt voor een veilig gevoel.

De school is in te delen in 3 zones; treffen, ruis en rust. In de zone treffen ontmoet je elkaar en is de ruimte uitnodigend, je voelt de energie van anderen in de ruimte. In de ruiszone, wordt samengewerkt en overlegd. De setting is informeel, maar de beleving van de ruimte is anders, waardoor er meer rust heerst. In de ruimtes waar rust het thema is, vind je de rust en concentratie. Hier krijg je de ruimte om je te concentreren.

De gekozen materialen van de afwerking en het kleurgebruik zorg voor een frisse en energieke uitstraling.

De Treffer interieur

Gorredijk

BVO: 1.350 m2

Energetische waarden: - EPC 0 - Label ENG Frisse school klasse B

BOUWJAAR

2021

OPDRACHTGEVER

Gemeente Opsterland

DEEL DIT PROJECT:

In samenwerking met: