CIRCULAIR BOUWEN / DUURZAAM BOUWEN

Circulair en duurzaam bouwen is een belangrijk issue geworden bij het ontwerpen van gebouwen. Wijbenga architecten en adviseurs volgt continu de innovatieve ontwikkelingen ten aanzien van de toepassing van duurzame materialen, bouwmethoden, milieuvriendelijkheid en energiezuinigheid. Binnen vijf jaar zal de energieprestatie gehalveerd zal moeten worden en de CO2 reductie moet in 2020 op 30% liggen.

Wijbenga architecten en adviseurs ziet daarbij de ontwikkeling dat er additionele factoren, zoals gezondheid van de gebruikers van de gebouwen, het grondgebruik, de waterhuishouding en de afvalstromen, ofwel de totale levenscyclus van gebouwen een essentiële rol gaan spelen.

Duurzaam bouwen is toe aan de volgende fase. Niet meer energievretende gebouwen maar energie opwekkende gebouwen, geen verspillende materialen, maar hergebruik van materialen zijn belangrijke issues aan het worden.

Circulair en duurzaam bouwen vraagt om uitgebreide kennis, innovatiekracht en praktische toepassingen met een optimale en integrale samenwerking tussen alle partijen. Wijbenga architecten en adviseurs beschikt over de know how om duurzaam bouwen succesvol toe te passen in alle bouwprojecten rondom utiliteitsbouw, scholenbouw, woningbouw en de bouw van zorgcentra.

Maak eens kennis met Wijbenga architecten en adviseurs. Bel voor onze visie op duurzaam bouwen: 0515 42 58 00.

circulair bouwen
circulair bouwen