Malmö Hus

PROJECTEN, WONEN

Almere heeft in 2007 voor experimentele bouwprojecten een speciale strook grond van ca. 3 km lang gereserveerd tussen de spoorlijn en de Evenaar. Eén van de eerste projecten in deze strook is het Malmö Hus. Het huis, een project in het kader van duurzaamheid en energie met een bijzondere materialisatie, is uitgevoerd in houtskeletbouw. Het project kwam tot stand na een werkbezoek in naar het plaatsje Malmö in Zweden. Het bijzondere is dat he Malmö Hus het eerste Nederlandse woningproject met vier lagen in houtbouw.

Lees verder

Wilhelminalaan

WONEN

WONEN IN HET GROEN

We zijn door Junco benaderd om mee te denken over de herontwikkeling van de Wilhelminaschool in Heerde. Deze locatie krijgt een herbestemming; er komen appartementen voor 1-2 persoonshuishoudens.
Naast de locatie staat de oude directeurs woning van de voormalige school (andere bouwperiode). Het is geen monument, maar wel een bijzondere woning die grotendeels in het groen staat. Om deze woning goed tot zijn recht te laten komen is het wenselijk de nieuwbouw niet te dicht bij deze woning te situeren. De kopgevels kunnen worden verzacht, hierdoor krijg je meer aansluiting bij de schaalgrootte in de omgeving. Het gebouw is aan alle zijden omringd door groen. De nieuwe invulling bied volop kansen om de natuurlijke omgeving te integreren.

Lees verder

De Twatine Gauw

WONEN

De Twatine in Gauw wordt verbouwd tot een woongebouw met acht appartementen. Om dit mogelijk te maken binnen het bestaande gebouw is er zo veel mogelijk rekening gehouden met de huidige draagstructuur. De appartementen variëren hierdoor op basis van indeling, maar ook in grootte (van ca. 55 tot 95 m2). Naast dat het gebouw een bijzondere achtergrond heeft, bevindt het zich op een prachtige locatie binnen het dorp Gauw met uitzicht over de landerijen, typerend voor het Friese landschap.

Lees verder

Oosterpoort

WINKELEN, WONEN

APPARTEMENTEN & COMMERCIËLE RUIMTE IN HARTJE CENTRUM

Al enkele jaren stond het voormalige pand Bouma op de hoek van de Leeuwarderweg en de 2e Oosterkade in Sneek leeg. De hoek is in de loop der jaren verworden tot een “rotte kies”, maar daar is verandering in gekomen. Friso Bouwgroep, Wijbenga | Tromp Architecten en Antea Group hebben de plannen voor de hoek uit de doeken gedaan.

Lees verder

STADSWEIDE, EMMELOORD

WONEN

STATUS: PRIJSVRAAG. STEDELIJKE APPARTEMENTEN IN HET GROEN

Voor de uitvraag van deze selectie hebben wij in samenwerking met Van Wijnen het plan ‘‘De Stadsweide’’ ontwikkeld.

De nieuwbouwlocatie aan de Paardenmarkt ligt tegen het centrum van Emmeloord aan.

Lees verder

KERKEPAD, IJSSELMUIDEN

PROJECTEN, VERZORGEN, WONEN

WOON-ZORGGEBOUW VOOR 24 CLIËNTEN

Voormalig zorgcentrum De IJsselburg aan het Kerkepad is in november 2019 gesloopt. Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs heeft in opdracht van Philadelphia zorg een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw op deze mooie locatie in IJsselmuiden.

Lees verder

MOAIHOF DRACHTEN

PROJECTEN, WONEN

14 WONINGEN

In opdracht van FrisoPlan heeft Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs een ontwerp gemaakt voor 14 woningen in de rustige en prettige woonwijk ‘De Bouwen’ in Drachten. Deze wijk is gelegen in een groene omgeving op loopafstand van het centrum. Daarom passen deze woningen goed bij mensen die willen genieten van de natuur, maar toch ook dicht bij de stad willen wonen.

Lees verder

OUDE PEKELA

PROJECTEN, WONEN

STATUS: PRIJSVRAAG. 24 APPARTEMENTEN OUDE PEKELA

Voor deze selectie hebben wij een plan ontwikkeld van 24 appartementen, geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens in Oude Pekela. Wij zijn geprezen voor de inpassing in het plangebied en de architectuur.

Lees verder

STICHTING PHILADELPHIA ZORG

VERZORGEN, WONEN

NIEUWBOUW VOOR STICHTING PHILADELPHIA ZORG
De bewoners van Stichting Philadelphia Zorg woonden voorheen in kleine woongroepen verspreid door Kampen. In de nieuwe situatie zijn de bewoners geclusterd in een woongebouw van 28 woon-zorgeenheden en twee gemeenschappelijke woonkamers. Waarbij het gebouw is ingericht voor mensen die zorg nodig hebben uit categorie 3/4 van het zorgzwaartepakket.
Uit locatieonderzoek is deze ‘historische’ plek gekozen, vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het centrum en verschillende voorzieningen. Aanvankelijk zou het mavo gebouw gerenoveerd worden, maar dit bleek vanwege de indeling niet haalbaar. Hierdoor was nieuwbouw noodzakelijk.
De hoge mate van complexiteit van dit project werd veroorzaakt door: het bestemmingsplan, beschermd stadsgezicht, kappenkaart en (de) haalbaarheid.

Lees verder