PROJECTEN

Mienskipsskoalle De Legeaën

INTERIEUR, LEREN

DE VORMING VAN EEN ONTMOETINGSSCHOOL
In het schoolgebouw de Mienskipskoalle zijn onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen samengevoegd. De nieuwe school past bij het type onderwijs, is toekomstbestendig en laat zich vooral als een prettig thuis aanvoelen.

Lees verder

Malmö Hus

PROJECTEN, WONEN

Almere heeft in 2007 voor experimentele bouwprojecten een speciale strook grond van ca. 3 km lang gereserveerd tussen de spoorlijn en de Evenaar. Eén van de eerste projecten in deze strook is het Malmö Hus. Het huis, een project in het kader van duurzaamheid en energie met een bijzondere materialisatie, is uitgevoerd in houtskeletbouw. Het project kwam tot stand na een werkbezoek in naar het plaatsje Malmö in Zweden. Het bijzondere is dat he Malmö Hus het eerste Nederlandse woningproject met vier lagen in houtbouw.

Lees verder

Mienskipsskoalle De Legeaën interieur

LEREN, PROJECTEN

HET FRIESE LANDSCHAP

In het schoolgebouw de Mienskipsskoalle zijn onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen samengevoegd. De nieuwe school past bij het type onderwijs, is toekomstbestendig en laat zich vooral als een prettig thuis aanvoelen.

Lees verder

IKC de Toekomst interieur

INTERIEUR, LEREN

TUSSEN BOS EN WATER

verwonderen | verschil | vertrouwen | veiligheid | vrijheid in gebondenheid

Bakhuizen is centraal gelegen tussen bos en water. De locatie is omringd met bomen en kent een groot plein. In het nieuwe IKC komen basisschool de Toekomst en SKIK kinderopvang samen onder één dak. Het totale ontwerp is een verlengstuk voor het onderwijs.

Lees verder

Hakron, Harderwijk

WERKEN

LOGISTIEK CENTRUM EN KANTOORGEBOUW
Hakron is toeleverancier van producten voor de bouw en een prominente speler binnen Nederland en België. De huidige logistiek en de afmetingen van de opstallen vormen een beperking voor efficiënte bedrijfsvoering, daarom is er gekozen voor nieuwbouw. Op het bedrijventerrein in Harderwijk komt het nieuwe gebouw te staan, dit gebouw bestaat uit een logistiek centrum en een kantoorgedeelte.

Lees verder

Siderius heftrucs

INTERIEUR, WERKEN

(UIT)ZICHT OP HOOGTE

De opdrachtgever voor dit project kwam middels een prijsvraag bij WTAA voor het maken van een ontwerp voor zijn hoofdkantoor. Heftruckbedrijf Siderius en verhuurder van Verreikers Bultena willen verhuizen van Berlikum naar Leeuwarden.
Het gebouw wordt gesitueerd naast de snelweg N31 op het industrieterrein Newton Park V te Leeuwarden, op een prominente zichtlocatie. De ontsluiting van de locatie is vanaf de Flemingweg.

Lees verder
IJB hoofdkantoor Lemmer

Hoofdkantoor IJsselmeerBeton

INTERIEUR, WERKEN

UPGRADING EXTERIEUR & INTERIEUR KANTOORPAND AAN LEMMER STRAND

De algemeen directeur van IJB is trots op gepaste Lemster wijze: “We hebben geen lint doorgeknipt, er knalden geen champagnekurken, we zijn gewoon gaan zitten aan onze nieuwe werkplekken en hebben genoten van het uitzicht. Het nieuwe kantoorpand is ons op het lijf geschreven, dat is feestelijk genoeg.”

Lees verder

Wilhelminalaan

WONEN

WONEN IN HET GROEN

We zijn door Junco benaderd om mee te denken over de herontwikkeling van de Wilhelminaschool in Heerde. Deze locatie krijgt een herbestemming; er komen appartementen voor 1-2 persoonshuishoudens.
Naast de locatie staat de oude directeurs woning van de voormalige school (andere bouwperiode). Het is geen monument, maar wel een bijzondere woning die grotendeels in het groen staat. Om deze woning goed tot zijn recht te laten komen is het wenselijk de nieuwbouw niet te dicht bij deze woning te situeren. De kopgevels kunnen worden verzacht, hierdoor krijg je meer aansluiting bij de schaalgrootte in de omgeving. Het gebouw is aan alle zijden omringd door groen. De nieuwe invulling bied volop kansen om de natuurlijke omgeving te integreren.

Lees verder

IKC MIDDELSEE

INTERIEUR, LEREN

OMARMEN | VERBINDEN | ONTWIKKELEN

Wij zijn enorm blij en trots dat wij de architectenselectie van IKC Middelsee (integraal kind centrum) te Leeuwarden hebben gewonnen! In opdracht van PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne Kinderopvang gaan wij dit ontwerp verder uitwerken. In het ontwerp hebben wij rekening gehouden met flexibiliteit – door te anticiperen op groei en krimp -, duurzaamheid en circulariteit. Deze onderdelen worden later in het proces verder uitgewerkt.

Lees verder